Esari Whirlwinds

Race:  Elven Union
Coach:  chgadd
Description
Esari Whirlwinds grundades av Stadens vaktstyrka som en kul grej.
Under ett av vaktstyrkans tuffa träningspass kom Vaktchef Matheis Fanatica på att träningen kunde bli lite roligare om man hade något att slåss om. Så han tog ut en flaska av det finaste alviska vinet staden hade att erbjuda och hällde det i en klassisk vattenbälj. Om man lyckades ta in det i boet fick man det. Namnet kommer av vindarna som smeker de fina slätterna kring Esari.

 
Esari Whirlwinds team badge
Bulletin board from the coach
July 31st, 2019
- chgadd
 
 
July 31st, 2019
Vinstsviten över!
En lika match som kunde gått vilket håll som helst.
Gummi Ogres bankade ut laget fullständigt, märkligt att inte någon skadade sig allvarligt!
Dessutom så stormades planen vid första kickoff och endast fem alver stod upp. Då blev väldigt svårt att försvara sig och Ogrerna hade lekstuga i första halvlek. Men de tog ändå hela halvleken på sig innan de gjorde sin TD.
Inför andra var 3 stycken i skadeboxen och två i knocken. Hur skulle de anfalla med åtta man?
Inte nog med det, en andra boll dök dessutom upp i samband med kickoffen.
Men båda bollarna säkrades en pass gjordes, och när Blitzer Derelion hightide Blitzade bort en störig snotling var det en enkel dodge och reduceringen var ett faktum.
Inför sista driven var laget nere på sju spelare, men de gjorde en fantastisk insats i resten av matchen. Man lyckades till och med plocka upp en tappad boll och skulle bara passa, Boom, passen gick och Arwen den sista catchern på planen stod i guldläge. Publiken tystnade, för en Ogre skulle väl inte kunna intercepta. Baam! jodå med lite hjälp så var det ett faktum. Gummi Ogres hade åter bollen i sin ägo. Men lyckades sån tur var inte förvalta den och matchen slutade lika.
Detta var sista vänskapsmatchen för Esari innan ligastart.

Nu ser vi framemot säsongen med spänning!
- chgadd
 
 
July 29th, 2019
Va händer???????
Det var med lite lätt oro Esari steg in på arenan. De skulle möta ett Bonkerz som enligt ryktet var inne och pratade med domaren LÄNGE innan matchen. Och det började som förväntat Esaris spelare föll och blev utfoulade till höger och vänster medan Bonkerz två throwers lekte Catch i nedre delen av planen. Men tillslut bestämde sig Bonkerz för att avancera uppåt och det såg ganska säkert ut......men en liten trampoline trap var felreggad och sköt linjealven Ascal ner mot de två bollande orcerna och en viss oro infann sig på Bonkerz bänk.
Ett snabb pass uppåt men ajaj bollen hamnade på marken. Blitzern Ducerilion fann sig i läge att plocka den och Supersnabba Camille fångade säkert, såg sin chans och gav järnet ner i end zone. Toouuuchdooown!
Det visade sig att Bonkerz trots sitt snack med domaren innan match inte fick alla domslut med sig. Det kan ha varit det att domaren helt enkelt tröttnade på dom. För helt plötslig var det tilldelat två utvisningar och Bonkerz var ett desermerat lag inför avslutningen av första. Esari svärmade sedan Bonkerz och kunde övermanna dem och göra sin andra Td innan slutet.
I andra stod Bonkerz upp bra och störde Esaris offensiv, hade även läge för att reducera men två misslyckade blockar i nära följd gjorde att Esari kunde återerövra bollen. En av blockarna var riktigt galen, den gjordes av Bonkerz troll Funk och han lyckades skalla sig själv till döds på en alvrustning. Det är inte något man ser varje dag.
Med lite tur och sprint lyckades Esari sedan avsluta med en Toooooooooouuuchdoown!

Esaris coach tror han drömmer...... tre raka vinster.
- chgadd
 
 
July 21st, 2019
Tight och jämnt!
Oron var hög efter första halvleken. Grodmännen från Wytchwood hoppade runt så effektivt och vackert så de tillslut stoppade offensiven och det stod oväntat 0-0 när domaren blåste för paus. Grodorna började sedan boll, och gjorde processen kort, en väldigt snabb första TD.
Det såg mörkt ut.
MEN sen vände det, en hyfsat snabb reducering med lite tur, hoppandet fungerade nämligen lite sämre, samt att man kunde reducera Wytchwoods manskap. Så i grodorna sista offensiva drive lyckades Esari övermanna bollhållare plocka boll i ett svårt läge och vändningen var ett faktum i matchens sista sekund.

Spelaren som är värd att nämnas extra är mr Tripos Slipstream som gjorde sitt livs match. Innan han avgjorde matchen med sin TD så nigglade han en groda och passade till lagets första TD.
Utan han på planen så...... ja ni förstår....... En äkta MVP insats!
- chgadd
 
 
 
Tournaments played:
Season 3, Season 4, Season 5
Playing in:
Season 6
Trophies won:
none

Notes
"Esari Ground of Silence"
Home Stadium: Residents 
Attribute: Solemn and Silent
Weather Table: Standard
go to previous page
Warpstone Open
Blitzmania Brawl
McMurty's Mootland Mania

 
Latest bulletins:
Trelleburg Typhoons
Oj oj oj och aj aj aj!
Det började med att ...
Little Big Horrors
Trellebonk!
Trelleburg Typhoons visade med ...
Little Big Horrors
Walkurendoppel
Inledning med en dubbel mot ...
Esari Whirlwinds
Esari Whirlwinds
Vinstsviten över!
En lika match som kunde ...
Latest matches:
Season 6, Friendly Game
  2    Trelleburg Typhoons
  1    Little Big Horrors
Season 6, Friendly Game
  1    Walkürenritt
  1    Little Big Horrors
Season 6, Friendly Game
  0    Little Big Horrors
  1    Walkürenritt
Season 6, Friendly Game
  1    Gummi Ogres
  1    Esari Whirlwinds
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League