Esari Whirlwinds

Race:  Elven Union
Coach:  chgadd
Description
Esari Whirlwinds grundades av Stadens vaktstyrka som en kul grej.
Under ett av vaktstyrkans tuffa träningspass kom Vaktchef Matheis Fanatica på att träningen kunde bli lite roligare om man hade något att slåss om. Så han tog ut en flaska av det finaste alviska vinet staden hade att erbjuda och hällde det i en klassisk vattenbälj. Om man lyckades ta in det i boet fick man det. Namnet kommer av vindarna som smeker de fina slätterna kring Esari.

 
Esari Whirlwinds team badge
Bulletin board from the coach
Nov. 3rd, 2019
Tillbaka på banan igen!
Det var ett revanschsuget Esari som gick ut på planen idag. Efter den sura förlusten mot Atrocity i cupen var man extra sugna på att vinna. Mer lagspel och lite mindre Camillé-show var lösningen denna gång.
Fast coachen var lite orolig inför pausen, Camillé hamnade i knockout båset och sist det hände ville hon inte komma tillbaks. Men idag var laget hungrigt ingen ville stanna i "knocken" och Esari var som minst nere i 9 spelare på plan vid kickofferna, för alla som kunde kom tillbaks på planen igen.
Ledsamt för Yrrindor, lagets rookiecatcher han får aldrig en chans att utvecklas den stackarn, han åker ut i varje match, den evige rookien.
Ja ja, någon skall ju ha den rollen.
Roligt idag var att laget passade fem gånger men annars duktige thrower Swiftwind var inte på passningshumör. Och nu är kampen om vem som är Esaris bäste passare helt plötsligt spännande.
- chgadd
 
 
Nov. 1st, 2019
Esaris övermod blev fallet!
Esari Whirlwinds var som virvelvindar i 6 turner, de var överallt snabba och effektiva. Men sen i turn 7 när ett läge för bollnappning i Atrocitys drive dök upp (när de ledde med 2-0) så sjabblar de till det. Camille plockar boll ser ut att vilja göra en tredje Td. OCH ack coachen tappar all vett och reson och tror att det skall gå. Skiter fullständigt i försvar tänket(glömmer). Vetskapen att Atrocity lätt gör en TD på två turner med sina snabba vargar är något de inte reflekterar över. Inte nog med att Atrocity tar bollen tilbaka och reducerar i sista turnen de bankar även ut rookie catchern, blitzern Ducelirion och självaste Camille i processen. Camille vägrar sen komma ut på planen igen på hela matchen. Coachen misstänker att hon ville chilla med den snygge apon efter sina två tds.
Laget blir färre och färre och Atrocity gör vad som behövs för att reducera.
I förlängningen ser början bra ut Ducelrion vågar sig ut på plan igen men tyvärr är de för få på plan för att hålla Atrocity på avstånd.
- chgadd
 
 
Sep. 13th, 2019 - old news
Esari rullar på!
Spänningen var olidlig. Esari hade inför denna match spelat väldigt bra, men som alver i allmänhet så var laget nere på noll avbytare. Men det var Vampyrerna iförsig också.
Inför mötet hade Terion Swiftwind, Esaris duktiga thrower övat lite extra, för att bli lite mer fumlingssäker. Men ack nej. Han lyckades strula till det i första passen trots denna förmåga. Men laget omkring honom satte in en extra insats och laget lyckades ta ledning ganska fort i första. Men Vampyrerna var tunga och var millimetrar från att reducera i sista stunden av halvleken. Det som såg ut som en barnlek blev till en snubbel på mållinjen.
Mighty Bats reducerade i andra och nu stod matchen och vägde och det kändes som en typisk lika match. Men Camillé vill annorlunda. Efter mycket strul kom bollen loss och en pass till den fristående nye cathern Yrrindor, som sedan gav järnet och lyckades precis ge den till en fristående Camillé. Hon kunde sedan jogga in vinst TDn. Efter det var det för sent för Mighty Bats att reducera.
Men frågan är nu hur skall laget hålla mot de hårtslående Gummi Ogres?

Roligt att tillägga är att efter två turns hade matchen redan två dödsfall!
- chgadd
 
 
Sep. 9th, 2019 - old news
En start över förväntan!
Man kan säga att med lite flyt så hade Esari tagit hem en av de två första matcherna i major. Man kan till och med sticka ut hakan och säga att i båda matcherna så tippade det över not Esaris fördel i slutet men de räckte inte. Matchen mot Atrocity horrors kostade dessutom på. De två nya rookie catcherna var båda permanent skadade efter matchen, så fastän man gick iväg med en positiv känsla från den så fanns en liten oro. Skulle de klara sig utan avbytare?
Och banne mig, så var det faktiskt tvärtom Cowboys som hade problem att hålla spelarna på plan i första halvlek, och trots Camilles blunder i första turnen(sprint med boll för en one turn TD) så stod det 2-2 i halvlek.

Andra var inte lika rolig, en spelare i Cowboys försökte skära folk i hälsenorna mitt på plan och lyckades åtskilliga gånger, det var lite jobbigt för plötsligt hade mörklalverna övertaget i mansfolk.
I matchen sista sekund fick Camille åter igen chansen att göra en avgörande TD men ack hon stod och viftade åt några visslande beundrare så hon lyckades inte ens fånga bolluslingen.
Två man på skaderapporten blev det inför match mot Mighty Bats, men ryktet säger att de inte heller har avbytare......spännande
- chgadd
 
 
 
Tournaments played:
Season 3, Season 4, Season 5
Playing in:
Season 6
Trophies won:
none

Notes
"Esari Ground of Silence"
Home Stadium: Residents 
Attribute: Solemn and Silent
Weather Table: Standard

Stadium Fund: 100,000 gps
go to previous page
Warpstone Open
Blitzmania Brawl
McMurty's Mootland Mania

 
Latest bulletins:
Darkside Cowboys
mästar lags matcher
nu har man mött mästar ...
Atrocity Horrors
Utspelade
Darkside Cowboys fick en skön revansch ...
Batshof Blood Suckers
Det går bra nu...
Japp, två vinster på raken ...
Little Big Horrors
ajöss
De små monstren avslutar sin halvdana ...
Pop Khorne
framgång
Ett noll mot altendorf som i första ...
Wasteland Volcanoes
Äntligen seger!
Efter ett antal mindre lyckade ...
Atrocity Horrors
Wotan fick bäras ut
Ännu en match har spelats ...
Wytchwood Dirty Tacklers
Minor Premiär
Det oplanerade inhoppet i säsongens ...
Pop Khorne
kräftgång
för demonerna. Skogsälvorna skyddade ...
Pop Khorne
seger mot Hulahulaz
Tack vare regn och fumliga ...
Latest matches:
Season 6, Friendly Game
  0    Dark Horsemen
  4    Walkürenritt
Season 6, Blood Bowl Championship
  0    Atrocity Horrors
  2    Darkside Cowboys
Season 6, Arboreal Sanctuary
  1    Wytchwood Dirty T...
  4    Batshof Blood Suc...
Season 6, Arboreal Sanctuary
  0    Altendorf Admirals
  1    Pop Khorne
Season 6, Blood Bowl Championship
  0    Wasteland Volcanoes
  2    Mootland Trumpers
Season 6, Arboreal Sanctuary
  0    Danish Dynamite
  1    Humulus Hop
Season 6, Blood Bowl Championship
  0    Little Big Horrors
  2    Wasteland Volcanoes
Season 6, Arboreal Sanctuary
  1    Outpost Hulahulaz
  2    Humulus Hop
Season 6, Blood Bowl Championship Cross
  2    Kaotiska Hattdvär...
  3    Mootland Trumpers
Season 6, Blood Bowl Championship
  0    Walkürenritt
  1    Atrocity Horrors
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League