Longobeardia Lightnings

Race:  Dwarf
Coach:  Mightyg
Description

 
Longobeardia Lightnings team badge
Bulletin board from the coach
Aug. 28th, 2020
The great purge
En mörk kraft har sänkt sig över blood-bowlvärlden och har försatt alla i ett mordiskt raseri. Dags att avsluta allt och alla, sig själva inkluderade. Longobeardia Lightnings gick ut på planen i matchen mot Mootland Trumpers med ett sällan skådat ursinne. De tre första tacklingarna resulterade i tre skadade halvlängdsmän, och mer skulle det bli. Sammanlagt 11 skadade motståndare innan matchen var slut och bäst av allt - tre egna spelare fick avsluta sina liv på det sätt de drömt om; med ett brett leende åse hur en motorsågsklinga delade deras kroppar. Lagkamraterna hyllade de döda med en tunna öl efter matchen och hoppades att det var deras tur härnäst. Det blev visst två mål till varje lag också.
- Mightyg
 
 
May 23rd, 2017 - old news
Finaldags för finurliga fulingar
Semifinalen mot Dragons Den följde till inte så liten del samma mönster som kvartsfinalen. Det vill säga en svag första halvlek av Longobeardia Lightnings i allt som rörde annat en utdelande av smockor. Ödlorna började boll och hade mycket snabbt skaffat sig ett läge där man kunde springa in bollen, vilket de hala drakarna dock väntade med så länge som möjligt. Knappt med tid för kvittering, vilket inte heller blev av. Andra halvlek börjar med ett mindre numerärt överläge för långskäggen. Bollen i tryggt förvar i dvärghänder efter att ödlorna fått låna den en liten stund och smockorna haglade. 1-1 och övertid. En stackars skink kvar på planen och han måste ha lugnat nerverna med något starkt, för hans kroppskontroll var under all kritik, både när det kom till den svåra konsten i att plocka upp en liggande boll och att avlägsna sig från en dvärgs absoluta närhet. Trots att de började boll lyckades ödlorna aldrig få tag i den. Skall sägas att de var nere på sisådär 6 spelare såhär dags. Bollen plockas till sist upp av säkra dvärghänder och lyckan är total i det kortbenta lägret efter en säkrad plats i finalen.
- Mightyg
 
 
May 16th, 2017 - old news
Kvartsfinal
Longobeardia Lightnings premiärsäsong visade sig bli något motig. Spelet imponerade inget vidare även om det såg bra ut på slagsmålsfronten. På något outgrundligt vis halkade laget ändå in i slutspelet och väl där ser det nu ut som om coach Mighty G har lyckats toppa formen på spelarna när det behövs som mest. Förmodligen beroende på att alla spelare sånär som på en fått splitternya matchställ lagom till slutspelets start. I kvartsfinalen mor Angry Birds såg det länge mörkt ut med ett insläppt mål i egen offensiv drive i första halvlek. Lightnings replikerade dock med samma mynt i andra halvlek, men det satt hårt åt. I förlängningen fortsatte de arga fåglarna tappa manskap, vilket kombinerat med det faktum att dvärgkrakarna fick börja med boll fällde avgörandet. 2-1 i en jämn och välspelad match.
- Mightyg
 
 
Jan. 24th, 2017 - old news
Nedräkning
Äntligen börjar det bli tid för Longobeardia Lightnings att spela sin första riktiga match. Laget sattes ursprungligen samman och fick sina lagfärger för sju år sedan, men efter några träningsmatcher mot ett annat blåbärslag hamnade de blixtrande långskäggen i frysboxen då coach Mighty G blev upptagen med andra tränaruppdrag. Men nu är det dags! Kommer spelarnas små krumma ben hinna med skinkar och wardancers? Nej, är expertisens samfällda bedömning. Kommer knytnävar och fultrix räcka till någon poäng här och där? Kanske.
Längtar de tjocka små belätena efter att få spela Blood Bowl? Jajamensan!
- Mightyg
 
 
 
Tournaments played:
Season 1, Season 2
Playing in:
Season 8
Trophies won:
noneSPIKE MAGAZINE TOURNAMENT
Far Albion Cup
Goblin Tribal Leeg

 
Latest matches:
Season 8, Purge
  0    Bilbotho's Devils
  2    Atrocity Horrors
Season 8, Purge
  0    Handsome Hurricanes
  0    Final Count Town
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League